სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამის საგამოცდო საკითხები
" /> სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამის საგამოცდო საკითხები " /> სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამის საგამოცდო საკითხები ">„ქართული მევენახეობა - მეღვინეობის“
სამაგისტრო საგანმანათლებლო პროგრამის
საგამოცდო საკითხები
1.ვაზისა და ყურძნის ზოგადი შემადგენლობა, მცენარის ჰაერიდან და მიწიდან კვების
სისტემების ზოგადი მიმოხილვა;
2. ქართული ვაზის აბორიგენული ჯიშები და მათგან წარმოებული პროდუქტები;
3. საქართველოს მევენახეობის რეგიონები და სპეციფიკური ზონები;
4. საქართველოს ვაზის წამყვანი ჯიშები;
5. ვაზის სოკოვანი დაავადებები;
6. ქართული ღვინის წარმოების ტექნოლოგიები;
7. ქართული ღვინის კლასიფიკაცია;
8. ქვევრი და მისი დანიშნულება, ქვევრში ღვინის დაყენების ტრადიცია და ტექნოლოგია;
9. ღვინის დახასიათება და შეფასება, ღვინის სენსორიკა;
10. ბრენდისა და ყურძნისეული წარმოშობის ალკოჰოლური სასმელების წარმოების ზოგადი
ტექნოლოგია.
ლიტერატურა:
ადრესატი
თქვენი სახელი
ელ-ფოსტა
თემა
შეტყობინება